Макароноварки - швидке відварювання смачних виробів з тіста

Макароноварки, що ще називаються паста-кукер, - для відварювання виробів з тіста, наприклад, макаронів. Від них ці прилади і отримали свою назву. Можна також приготувати гарніри, наприклад, рисові, овочеві, фруктові, та яйця, тефтелі, сосиски.
Цей посуд представляє собою професійне теплове обладнання для кухонь. За конструкцією нагадує фритюрницю. Також складається з однієї або двох нержавіючих ванн. Продукти в них опускають в сітчастих сталевих корзинах, що мають термостійкі пластикові ручки.

Після завершення приготування кошики виймаються і закріплюються для зціджування надлишків води. Складні професійні макароноварки можуть обладнатися автоматичним підйомом кошиків з готовими продуктами.
Оптимальні рівні води підтримуються за допомогою крана з проточною водою, який забезпечує компенсацію
втрат випаровується вологи. З ємностей вода зливається по трубці, що має перфорований фільтр. Це гарантує захист від засмічень і видалення піни або крохмалю, які утворюються при варінні, в спеціальні зони переливу.

Управління макароноварки здійснюється за допомогою панелі управління, яка дозволяє регулювати потужність, надходження підігрітої води і т.д. Для регулювання температури використовується термостат.
Макароноварки можуть бути настільними і підлоговими. Останні є більш потужними і продуктивними, а тому використовуються в великих ресторанах і кафе. Настільні моделі застосовуються закладами швидкого харчування, де немає необхідності у великій продуктивності.
Залежно від живлення макароноварки класифікують на електричні та газові. У перших використовуються тени, у других - газові пальники. При виникненні потреби професійні макароноварки переобладнуються на інший вид палива, хоча ці роботи можуть виконуватися лише кваліфікованими фахівцями.
Придбання такого обладнання є вигідно там, де є потреба в частому приготуванні макаронів та інших виробів з тіста у великих кількостях. Воно завжди окупається і приносить великі вигоди для користувачів.