Піца-прес: удосконалення процесу приготування
В Україні піца-прес є досить новим видом обладнання, яке поступово знаходить поширення в піцеріях, ресторанах латиноамериканської та італійської кухонь, кафе.
Піца-преси дозволяють професійно готувати круглі основи із тіста (красти) для будь-яких піц, незалежно від товщини і розмірів. Продуктивність - до 400-500 крастів щогодини. Це говорить про істотне полегшення процесу приготування піци, який є досить складним, і має багато нюансів.

За принципом функціонування таке обладнання ділиться на два типи: холодні і гарячі. Останні називаються так, оскільки підготовку крастів супроводжує їх «підпікання», яке забезпечує появу рум'яної скоринки і робить основу більш щільною. Разом з цим гарантується і більш легке знімання крастів і гарячих пластин.
В конструкції «гарячих» пресів є верхня формуюча пластина з ТЕНами, розташованими всередині. Нагрівачі необхідні для нагріву звернених вниз полірованих поверхонь нижньої формуючої пластини, яка також має ТЕН, необхідний вже для нагріву полірованих поверхонь обмежених пластин, які звернені вгору.
Тісто, яке виходить під тиском верхніх і нижніх формуючих пластин за їх краї, в результаті упору в обмежувальні пластини утворює невеликі краї. Висота підйому нижніх формуючих пластин, які регулюють товщину заготовок із тіста, встановлюється спеціальним регулятором.
Панелі управління комплектуються ручкою включення і виключення, кнопкою
пуску, ручкою-регулятором температури пластин, що знаходиться в діапазоні 0-300 градусів, а також регулятором затримки. Остання необхідна для визначення часу затримання нижньої пластини при її підніманні вгору. На панелі є світлові індикатори.

Піца-преси після освоєння працівниками стають надійними помічниками, що дозволяють забезпечувати швидке, професійне та якісне приготування піци, яка, без сумніву, буде користуватися великим попитом серед співвітчизників.