Плюси та мінуси індукційних плит

Індукційні плити можуть впевнено бути названі технологічним проривом у сфері обладнання для кухонь. Таке диво техніки принесло чимало вигоди для всіх, хто прагне не відставати від прогресу: значна економія електричної енергії, велике прискорення процесу розігріву і приготування їжі.
Сьогодні усіма цими перевагами і професіонали, і багато звичайних користувачів Європи, в якій індукційні плити протягом декількох останніх років представляють на ринку істотну частку товару. Україна поки в цьому напрямку відстає, оскільки нові технології тільки прийшли на вітчизняний ринок.

Індукційні плити - це ККД в розмірі близько 90 відсотків. Цей показник у електроплит - 70%, у газових - 40%. Треба знати, що включення індукційних конфорок відбувається тільки тоді, коли на неї ставиться посуд, що має магнітне
дно і певний діаметр, що займає мінімум половину площі конфорки.

Таким ефектом досягається економія енергоспоживання і виключається виникнення опіків при зіткненні з плитками. При користуванні конфоркою її нагрівання практично не відбувається, запах гарі не виникає, а тому відпадає потреба в чищенні пригорілих харчових частинок.
Індукційні панелі відрізняються більш високою вартістю, яка перевищує ціну тих же
склокерамічних плит. Правда, останні моделі не набагато дорожче, оскільки почали використовуватися інноваційні технології їх виготовлення.

При покупці інноваційної плити слід пам'ятати про деякі нюанси, пов'язані з цим обладнанням: монтаж повинен бути акуратним, оскільки склокераміка є крихким матеріалом; має бути присутній захист плит від несподіванок експлуатації; може виникнути потреба в придбанні спеціальних адаптерів, оскільки посуд без феромагнітних властивостей не використовується. Купівля таких плит вигідна, оскільки вони досить швидко окупаються за рахунок зниження витрат на електроенергію.