Універсальність електричних плит

Багато споживачів стикаються з питанням правильного вибору електричної плити. Добре, що більшість виробників виготовляють відразу кілька видів плит для полегшення долі покупців у справі придбання відповідного агрегату для різних потреб.
Чимало проблем виникає і там, де є потреба в промислових плитах. Треба знати, що плити настільного типу найкраще підходять для невеликих кафе і ресторанів з обмеженим меню, а підлогові - для підприємств харчування великих і середніх розмірів.

При покупці електроплит з чавунними конфорками необхідно враховувати їх габарити, а також можливість вбудовування цих приладів в технологічні лінії. Важливими є і такі чинники, як відповідність параметрів електропостачання кухонь до придбаного обладнання.
Звертайте увагу на легкість здійснення очистки та швидкість нагріву. За дизайном електроплити виконуються зі стійками або без них, можуть мати шафки для зберігання посуду інвентарю, духові шафи та шухлядки.
Склокерамічні плити промислового призначення відрізняються тим, що в них чавунні теплопровідні поверхні замінені склокерамічними (Церан), які тепло проводять тільки в одному напрямку. Цим забезпечується надходження всього тепла до сковорідки або каструлі. Церан характеризується малою тепловою інертністю, як швидко нагрівається, також швидко і остиває.
Цими властивостями забезпечується дотримання режимів приготування і економія електроенергії. Гладкість поверхонь склокерамічних плит істотно спрощує очищення.
Індукційні плити використовують змінне магнітне поле для нагріву посуду, яке створюється індукційними котушками. Їх нагрівальні поверхні виконуються з скла або кераміки. Обов'язковою умовою є використання посуду з магнітних матеріалів, наприклад, заліза або його сплавів - чавуну, сталі-нержавійки. Вона повинна максимально щільно стикатися з нагрівальними поверхнями, які бувають увігнутими або пласкими.